Officiële opening Wijkboerderij Nieuwland

Zaterdag 14 september opende burgemeester Bolsius onze nieuwe ontmoetingsplek: Wijkboerderij Nieuwland. Met meer dan 20 ‘huisgenoten’ wordt de Wijkboerderij weer de huiskamer van de wijk Nieuwland. 

Onder andere een thuiszorgorganisatie, een huiskamer voor allochtone ouderen, kinderopvangorganisatie en stichting Samen Maken We Nieuwland hebben een plek gevonden in de Wijkboerderij. Kinderen en ouderen uit de wijk onderhouden er samen de moestuin en zorgen voor de konijnen en de kippen. Vrijwilligers organiseren een kinderrestaurant, een ‘repair’café, inloopmomenten voor de buurt en een tienermeidenclub. Ook is er een yoga club, werken er verschillende therapeuten, een schoonheidsspecialiste en een kapper. Al deze huisgenoten herkennen de kracht van ‘samen’ en maken gebruik van elkaar ruimte en expertise. Binnenkort opent Bijzondere Gasten in de Wijkboerderij een wijkrestaurant.

Het openingsfeest was een prachtige middag met een overweldigende opkomst. Er werd véél ontmoet, kennis gemaakt, gelachen, gepraat, rondgeleid, gegeten, gedronken en gespeeld.