OM ARM ME naar Theater De Kamers

Amersfoort, 11  mei 2021

Na een stadsreis langs onder andere de Onze Lieve Vrouwetoren en Museum Flehite is het woordkunstwerk OM ARM ME van stadsdichter Jacques de Waart verhuisd naar Theater De Kamers in Vathorst. De Waart maakte het opvallende kunstwerk om Amersfoorters een hart onder de riem te steken. Zonder iets af te doen aan de noodzakelijke coronamaatregelen, herinnert het kunstwerk ons zachtjes aan wat we zo missen: Bij elkaar komen, een omhelzing, uitbundig genieten van elkaar en van kunst en cultuur.

Het lichtgevend kunstwerk bestaat uit drie delen, met de manshoge woorden OM ARM ME. Korte woorden, met een zachte klank en van grote betekenis waar begrip en compassie uit spreken. Dat is wat Jacques de Waart graag wil overbrengen. 

Toen Bzzzonder hoorde dat het kunstwerk ging rondreizen herkenden zij zich volledig in deze boodschap en dachten zij direct aan de gevel van Theater De Kamers. 

Karin Jansen van Bzzzonder: “Als familietheater met theaterbso bieden we ruimte voor verhalen en als ontmoetingsplek brengen we verhalen bij elkaar. OM ARM ME past daar mooi bij. Ontmoeting is ons fundament, en we missen het zo, net als het theater als plek om even weg te dromen naar een andere wereld of een feestje te bouwen. Dit kunstwerk is een hart onder de riem: iedereen die hier nu langs loopt of -fietst, mag zich even door ons of elkaar omarmd voelen; we zien je. Het staat ook precies voor wie wij als Bzzzonder zijn: iedereen is bijzonder en we omarmen ieders talent, achtergrond of beperking. Het kan bijna geen toeval zijn dat precies deze week in Theater De Kamers een nieuw leerwerkteam start met collega’s die net een beetje meer begeleiding nodig hebben bij hun werk. Ook zijn wij, als ontmoetingsplek waar verhalen vertellen een grote rol speelt, nieuwsgierig welke verhalen de woorden ‘Omarm me’ oproepen bij mensen uit de buurt. Daar gaan we wat moois mee doen. Kortom: zoveel aanknopingspunten om heel trots en blij te zijn dat dit kunstwerk op onze gevel prijkt”. 

 Het kunstwerk OM ARM ME is een maand bij Theater De Kamers te zien. Daarna reist het door naar een volgende plek


Voor meer informatie over het kunstwerk en stadsdichter Jacques de Waart: tel 0334656060 of stadsdichterjacques@de-waart.nl 

Voor meer informatie over Theater De Kamers, Bijzondere Gasten tel 085-1305812 of info@bijzonderegasten.nl

Ga naar de bovenkant